Warme dagen? Zorg dragen!

Campagnebeeld rond warme dagen

Eindelijk zomert het in België. We hebben allemaal erg hard uitgekeken naar deze warme dagen. Maar dat heerlijke weer heeft soms ook minder fijne gevolgen. Jaarlijks sterven er immers nog mensen door de gevolgen van warm weer. Draag dus zorg voor jezelf en voor anderen deze zomer.

Zorg voor anderen

De kwetsbaarste mensen zijn vooral ouderen, chronisch zieken en jonge kinderen. Ga dus een keertje vaker op bezoek bij je (groot)ouders en check of ze genoeg water drinken. Misschien kan je hen ook wel helpen door boodschappen te doen. Baby’s en jonge kinderen beseffen zelf vaak nog niet dat ze moeten opletten voor de warmte. Zorg ervoor dat ook zij genoeg drinken. En laat ook nooit een baby of een kind achter in een geparkeerde auto, zelfs niet voor twee minuutjes. De temperatuur in een auto loopt razend snel op.

Wat kan je voor jezelf doen?

Het belangrijkste tijdens deze warme dagen is om genoeg water te blijven drinken. Zorg er dus voor dat je altijd water bij hebt. En volg de weersvoorspellingen op, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Probeer ook om geen inspanningen te doen op de warmste momenten van de dag, tussen 12 en 18 uur. 

Meer tips

De meeste van deze tips komen natuurlijk neer op het gebruiken van je gezond verstand. Maar wie toch nog meer advies wenst kan terecht op warmedagen.be. Daar vind je ook nog antwoord op allerlei vragen als ‘Mag ik koffie of thee drinken bij warm weer?’ of ‘Hoe krijg ik mijn slaapkamer koel?’.