Onze 'Broed mee' projecten

Ontdek hier alle 'Broed mee' projecten

Moerbeke zet in op participatie. Ontdek hoe jij mee het verschil kan maken met bij onderstaande projecten.

Klik op een project om het te ontdekken!

In 2009 werd de voormalige kleuterschool in de Weststraat  gerenoveerd en kreeg het een multifunctionele bestemming als buurthuis voor de wijk Kruisstraat. Als vereniging of inwoner van Moerbeke kan je sindsdien het buurthuis huren om jouw activiteit (feest, tentoonstelling, vergadering,…) te laten doorgaan. 

De buitenruimte van het buurthuis kan ondertussen een grondige opknapbeurt gebruiken. De herinrichting van de buitenruimte tot een gezellige, groene en aantrekkelijke tuin is noodzakelijk voor een optimalere activiteitsbeleving.  Op dagen waarop het buurthuis niet gereserveerd is, moet de tuin bovendien ook een plaats zijn waar buurtbewoners rustig kunnen vertoeven en elkaar op een laagdrempelige manier kunnen ontmoeten.

Crevepark in de Crevestraat

De Crevestraat wordt volledig heraangelegd tot een mooie, groene leefstraat. Tijdens de infomarkt op 16 september 2021 werd het ontwerp van de Crevestraat reeds toegelicht aan de buurtbewoners en was er ruimte voor vragen en opmerkingen. 

Niet alleen de straat, maar ook het plein in de Crevestraat, het ‘Crevepark’, wordt opnieuw heringericht. 

Anton van Wilderodehuis

Ontmoetingsruimte en cultuurtuin aan Anton van Wilderodehuis

Het Anton van Wilderodehuis is gelegen te Dorpvaart 70 en heeft een museumfunctie in beheer van het Anton van Wilderodecomité.

Eind 2017 kwam de voortuin in gemeentelijke eigendom.

De heraanleg van de voortuin is nodig om de herkenbaarheid van de locatie te versterken en de herdenking van de dichter levendig te houden.

Broed mee Moerbeke