Burgerbevraging Gemeente-Stadsmonitor binnenkort in jouw brievenbus?

Gemeente- en stadsmonitor visual

Waaraan hecht jij belang in jouw gemeente of stad? Ben je tevreden over de voorzieningen? Kan je er veilig fietsen? Zijn er genoeg activiteiten? …

Vanaf 22 maart organiseert het Agentschap Binnenlands Bestuur (ABB) van de Vlaamse overheid de grootschalige burgerbevraging Gemeente-Stadsmonitor in alle Vlaamse steden en gemeenten. De burgerbevraging peilt naar de tevredenheid, de participatie en het gedrag van inwoners over lokale beleidsthema’s.

Bevraging in de brievenbus?

Zo’n 400.000 burgers krijgen de bevraging in de brievenbus. Jouw medewerking aan deze burgerbevraging is vrijwillig, maar wel van groot belang. De waarde van de resultaten hangt immers af van het aantal personen die de vragenlijst invullen. Bovendien krijg je met deze bevraging de kans om je mening te geven over de thema’s die in jouw gemeente belangrijk zijn. 

Met de resultaten van de bevraging wil ABB elk lokaal bestuur in Vlaanderen ondersteunen om betere beleidsbeslissingen te nemen. Om je te bedanken, maak je kans op een geschenkbon van 12 euro als je de vragenlijst volledig invult.

Meer info

Vlaanderen respecteert de privacy van elke burger. ABB maakt alleen analyses op gemeentelijk niveau en werkt volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). 

Voor meer uitleg kan je terecht op www.gemeente-stadsmonitor.vlaanderen.be. Op deze website kan je bovendien ook de resultaten van de vorige bevraging raadplegen.