CAW Oost-Vlaanderen breidt zijn buddywerking uit

Helpende buddy (CAW)

Het Centrum voor Algemeen Welzijnswerk biedt hulp aan elke burger met welzijnsvragen. Aanvullend op de professionele hulp, kan een buddy iemand mee ondersteunen. 

Heb je zin en tijd om bij te dragen aan een warme samenleving en je wereldbeeld te verruimen? Word dan buddy bij CAW Oost-Vlaanderen! Als buddy maak je iemand wegwijs in de gemeente, help je bij praktische of administratieve zaken, bied je een luisterend oor en doorbreek je isolement.  

 

Sinds ik buddy ben, draag ik bij aan een warme samenleving!

Ilse D. over haar ervaring als buddy voor een Oekraïens gezin:

“De dankbaarheid die ik terugkrijg, is een belangrijke motivatie voor mij. Ook het feit dat ik zoveel nieuwe dingen leer kennen, is verrijkend. Voor mij is er een totaal andere wereld opengegaan. Om mij te ondersteunen in mijn taak, organiseert CAW opleidingen en ontmoetingen met andere buddy’s.

Het is geven en nemen. In het begin is het vooral veel geven van jezelf om een vertrouwensband op te bouwen. Daarnaast moet je tijd voorzien om informatie op te zoeken, om een duidelijk antwoord te bieden. Het is niet altijd eenvoudig, maar je krijgt er zoveel voor terug.” 

Interesse om buddy te worden?

Gedurende een traject van 6 maanden ga je wekelijks met iemand aan de slag, in functie van een bepaald doel. De momenten waarop jij je als vrijwilliger wil inzetten, bepaal je zelf. Wij zoeken een goede match op basis van jouw beschikbaarheid, talenten en interesses en coachen je tijdens het traject. Meer info rond de vacature vind je hier

Heb je interesse of vragen? Contacteer vrijblijvend Sofie Duyck telefonisch op 09 432 01 54 of mail naar buddycoach.waasland@cawoostvlaanderen.be.