Check je ketel!

Verwarming

Gezinnen met een bescheiden inkomen in Moerbeke kunnen een gratis onderhoud van hun verwarmingsinstallatie aanvragen dankzij ‘CHECK JE KETEL!’, een project van het Energiehuis Woonwijzer Waasland met middelen van het Vlaams Energie en Klimaatagentschap (VEKA).

Onderhoud verwarmingsketel

Een regelmatig onderhoud van je centrale verwarmingsinstallatie is niet alleen wettelijk verplicht. Het zorgt ook voor een lager verbruik en dus besparing op de energiefactuur. Ook de veilige werking van het toestel wordt nagekeken. Zeker een goed idee dus! 

Helaas is de kostprijs van zo’n onderhoud voor heel wat gezinnen een obstakel. Daarom is er nu dus ‘CHECK JE KETEL!’. De inkomensgrens bedraagt 28.105 euro belastbaar inkomen per jaar voor een alleenstaande of 42.156 euro voor een alleenstaande met minstens één persoon ten laste. Dat laatste bedrag is ook de grens voor een koppel zonder personen ten laste (situatie 2023). Deze bedragen worden verhoogd per persoon ten laste. 

Val je net buiten de inkomensgrenzen maar zit je toch in een financieel moeilijke situatie, dan kan je eveneens contact opnemen met Woonwijzer Waasland.

Meer info?

Alle info en het inschrijfformulier zijn terug te vinden op www.woonwijzerwaasland.be/check-je-ketel of neem contact op via 03 500 47 40.