Complimentendag: Geluk zit in een klein complimentje

Visual complimentendag

Op woensdag 1 maart is het complimentendag en dat willen we ook dit jaar vieren. Gaf of kreeg je onlangs nog een compliment? En wat deed dat met jou? … Het deed je groeien en versterkt de relatie. Gedurende de maand maart willen we hier extra aandacht aan besteden. Dus, laat die complimenten maar komen! 

Een compliment doet deugd op verschillende vlakken. Het vraagt weinig moeite en heeft alleen maar voordelen! Je versterkt je eigen, maar ook andermans geluk! 

 

Goed voor de ander

Je tovert gegarandeerd een lach op iemands gezicht als je een complimentje geeft. Iemand die jou uit de nood hielp? Iemand die lekker eten voor je klaarmaakte? Iemand die er altijd goedgezind bij loopt? Beloon hen en geef hen een complimentje! Je laat de ander zichzelf goed voelen

Goed voor je relaties met anderen

Als je de persoon die iets voor je deed bedankt of een compliment geeft daarover, versterkt dat ook jullie relatie. Het maakt duidelijk dat jullie beiden dezelfde dingen belangrijk vinden in de relatie en zorgt ervoor dat jullie er opnieuw zullen zijn voor elkaar in de toekomst. Je bent dankbaar dat je zo goed omringd bent

Goed voor jezelf

Niet alleen je beste vriendin, je buurman of je oma verdienen een compliment. Vergeet jezelf ook niet! Waar ben jij trots op? Laat complimenten van anderen ook toe en wees jezelf. Want de manier waarop je naar jezelf kijkt, bepaalt voor een groot stuk de mate waarin je jezelf kan zijn. En dus ook je geluk.

Op zoek naar inspiratie?

Meer inspiratie en tips die je helpen om aan je geluk te werken en je geluksgevoel  te versterken, vind je op www.geluksdriehoek.be.