De straatverlichting gaat ’s nachts opnieuw aan

Straatverlichting brandt op Lindenplaats in Meorbeke

De straatverlichting in Moerbeke gaat ’s nachts opnieuw aan. Netbeheerder Fluvius start eind augustus met de omschakeling.

Terug naar oude het lichtregime

In december vorig jaar besloot het bestuur om de openbare verlichting in verschillende straten tussen 23 uur ’s avonds en 5 ‘s morgens niet meer te laten branden. Enkel op vrijdag en zaterdag bleef het licht ’s nachts aan. Daarnaast werden de intelligente ledlampen gedimd tot 30% tijdens de weeknachten. Op vrijdag- en zaterdagnacht werden ze gedimd tot 50%. De verlichting op onze hoofdwegen bleef branden. Deze beslissing werd genomen om het energieverbruik in onze gemeente te verminderen.

Het bestuur heeft begin augustus beslist om het licht ’s nachts opnieuw te laten branden volgens het oude brandregime. De elektriciteitsprijzen zijn gestabiliseerd en het bestuur vindt het gevoel van veiligheid ook belangrijk.

Verlichting geleidelijk opnieuw aan

Fluvius start in de laatste week van augustus met de omschakeling. De werken moeten per cabine gebeuren waardoor de straatverlichting niet overal tegelijk terug aangestoken kan worden. Tegen 1 september zou de verlichting overal terug moeten branden.