Zonnig Waasland

Veel meer dan een groepsaankoop zonnepanelen!

Zonnig Waasland is een initiatief van MegaWattPuur cv, een Waas burgerinitiatief dat volgens het coöperatieve principe investeert in hernieuwbare energie in het Waasland. Zo dragen ze bij aan de energietransitie en het klimaatneutraal maken van onze regio. Met de actie Zonnig Waasland werden ze door de provincie erkend als energieambassadeur 2021.  

Zonnepanelen, een zinvolle investering?

Zonnepanelen zijn nog steeds een interessante investering, maar vooraleer je overgaat tot plaatsing bekijk je best eerst of je woning goed geïsoleerd is en zeker je dak. Het is namelijk belangrijk om een stabiel en geïsoleerd dak te hebben. Daarnaast is het ook logisch om eerst je energieverbruik te verminderen door bv. te isoleren alvorens je zelf groene stroom gaat opwekken. 

Is je woning nog niet geïsoleerd?

Dan kan je via bouwwijs.be gratis renovatieadvies aan huis vragen. Een expert aangesteld door het Steunpunt duurzaam bouwen van de provincie Oost-Vlaanderen komt dan langs voor gratis advies. Je krijgt een stappenplan om jouw woning klaar te maken voor de normen van 2050. De kost van dit advies wordt deels gedragen door de provincie en deels door jouw gemeente. 

Mijn woning is geïsoleerd, zijn zonnepanelen dan een interessante investering?

Dit hangt vooral af van je verbruiksprofiel en de ligging van je dak. Zonnig Waasland bekijkt samen met jou welk voordeel jij kan doen. Interesse? Lees dan zeker verder

Het aanbod van Zonnig Waasland

Het aanbod van Zonnig Waasland

Met de campagne ‘Zonnig Waasland’ streeft MegaWattPuur naar meer zonnepanelen op Wase daken. Het principe is vergelijkbaar met een groepsaankoop – door met velen samen aan te kopen wordt de prijs gedrukt – maar MegaWattPuur doet met ‘Zonnig Waasland’ heel wat meer dan dat. 

Een kwaliteitsvolle installatie, incl. keuring 

 • Hoge kwaliteitseisen
  MegaWattPuur hanteert hoge technische kwaliteitseisen voor zijn installatie. Voor de panelen kiezen we voor producenten die financieel sterk staan (Tier-kwalificatie), wat belangrijk is voor de garantie. Verder selecteren we ook producenten die worden opgenomen in de ‘PV Module Reliability Scorecard’, een onafhankelijke rating over de kwaliteit van de panelen.
 • Een ontwerp door 2 partijen
  MegaWattPuur kiest ervoor om mee in te staan voor het ontwerp van de zonnepaneelinstallatie. Indien de aannemer na het plaatsbezoek het ontwerp wil wijzigen, dan wordt dit steeds in overleg met ons en met jou besproken.
   
 • Projectopvolging
  MegaWattPuur houdt de vinger aan de pols. Niet alleen wordt iedere installatie gecontroleerd met foto’s, we bezoeken ook regelmatig een werf om de kwaliteit van de werken na te gaan. Je mening is belangrijk voor ons. We evalueren ieder project na afloop samen met jou.

Een scherpe prijs

 • De aankoopprijs
  De prijs is scherp, doch met leefbare marges voor MegaWattPuur en de aannemer, anders wordt de klant hiervan de dupe. Doordat er minder tussenschakels zijn, kan er zeer scherp worden gewerkt en heeft elke partij zijn rol en meerwaarde waartegen een volhoudbare vergoeding staat!
   
 • De rentabiliteit
  De rentabiliteit van een installatie heeft met meer dan enkel de aankoopprijs te maken. Dankzij een doordacht ontwerp en de keuze voor degelijke materialen, wordt de kans op onverwachte kosten in de toekomst sterk beperkt. We kiezen voor sterke aannemers, waardoor we de garantieaanspraak verhogen (als dit ooit nodig zou zijn).

Een correcte service

 • Snelle afhandeling
  MegaWattPuur heeft vooraf afgesproken eenheidsprijzen, een aanmelding is het hele jaar door mogelijk en niet gebonden aan een bepaalde periode. Wie zich tijdig inschrijft, heeft nog voor eind 2021 zonnepanelen op zijn of haar dak. Dit is belangrijk voor de premie, deze vermindert namelijk jaarlijks tot 2025. Vanaf dan is er geen premie meer voorzien. 
   
 • Een blijvend aanspreekpunt
  MegaWattPuur blijft bereikbaar in geval van problemen. We helpen mee aan de opstelling van een technisch dossier. Zo kunnen we snel oplossingen op maat bieden bij eventuele problemen.

Een duurzaam & sociaal verantwoord project

 • Duurzame zonnepanelen
  Dat zonnepanelen meer energie verbruiken bij de productie dan dat ze in hun leven zullen produceren, is een mythe. Dat er wel nog een ecologische en sociale impact blijft, is een feit. Wij gaan samen met de aannemer op zoek naar de meest duurzame panelen.
   
 • Burgercoöperatie MegaWattPuur
  Zonnig Waasland is een initiatief van de burgercoöperatie MegaWattPuur. Door te kiezen voor MegaWattPuur investeer je onrechtstreeks mee in lokale projecten. De kennis en het netwerk die we via Zonnig Waasland opbouwen komt handig van pas bij onze investeringsprojecten met als doel van het Waasland een leefbaardere regio maken.
   
 • Alle doelgroepen
  MegaWattPuur investeert heel wat tijd in het toegankelijk maken van zonne-energie voor iedereen. Zonnig Waasland wil graag dat de zon voor iedereen schijnt. 

Interesse?

Schrijf je dan nu vrijblijvend in via zonnigwaasland.be Nog vragen? zonnigwaasland@megawattpuur.be