Dagindeling schooldag

De kinderopvang is beschikbaar voor schoolgaande kinderen tussen 2,5 en 12 jaar. De kinderen worden voor bepaalde activiteiten opgesplitst in leeftijdsgroepen: 

  • Kleuters
  • Lagere school
  • Tieners

Procedure

Kleuters

De kleuters worden opgehaald in de speelzaal van de school. De juffen brengen hen tot bij de begeleiders, zij gaan dan samen naar de opvanglocatie.

In de opvang leggen ze hun spulletjes weg en mogen ze nog iets eten of drinken als ze ingecheckt worden.

Lagere school

De kinderen van de lagere school verzamelen op de piste onder het afdak aan de turnzaal. Begeleiders van de opvang halen de kinderen op en nemen hen mee naar de refter van de school voor het eerste huiswerkmoment.

Na het huiswerkmoment om 16u00, verzamelt iedereen om naar de opvanglocatie te gaan voor vrij spel of sport. Bij mooi weer laten we de kinderen soms nog even spelen op de speelplaats van de school, voor ze naar de opvang gaan.

Zolang er genoeg begeleiding is blijven we gesplitst, daarna maken we een groep met de kleuters.

Vrij spel gaat door boven, buiten, op de speelplaats van de school of in de turnzaal.

Tieners

Voor de tieners voorzien we een aparte tienerhoek in de opvang. Dit is een plek voor kinderen van het 4de tot en met 6de leerjaar.

Zij krijgen een eigen ruimte met PlayStation en Wii, ze kunnen ontspannen op de zetels en zitzak en krijgen geen permanent toezicht. Ze leren zo zelf verantwoordelijkheid nemen.

Als ze de regels niet naleven, wordt de tienerhoek tijdelijk afgesloten.