Talloze Vlaamse wagens staan meer dan 90% van de tijd stil. Velen rijden minder dan 10.000 km per jaar en worden slechts drie keer per week of minder gebruikt. Wie minstens één van deze drie criteria kan afvinken zou kunnen gebaat zijn bij een autodeelsysteem. In Moerbeke vind je momenteel twee deelwagensystemen.

Cambio (Hospicestraat)

Sinds enkele jaren vind je in Moerbeke een deelwagen van Cambio die zijn vaste plek heeft op de parking van het kinderdagverblijf De Moerheide (Hospicestraat 15). Je vindt alle informatie op www.cambio.be.

Degage (Heirweg)

Kies je voor een deelwagen uit het netwerk van Dégage dan gebruik je een wagen van een particuliere eigenaar. Je betaalt per kilometer, niet voor de duur van je gebruik. Je kan er ook voor kiezen om je eigen wagen te delen en zo ‘baas’ over de wagen te blijven. Anderen kunnen gebruik maken van jouw auto als het jou uitkomt.  Zo wordt je auto optimaal gebruikt. In Moerbeke vind je een Dégage-deelwagen in de Heirweg. Meer informatie over Dégage en de exacte locatie van de aangesloten wagen vind je op www.degage.be

Het lokaal aanspreekpunt voor Moerbeke is FIT Moerbeke. Je kan hen bereiken via moerbekefit@gmail.com.

Zit er een autodeler in jou?

Doe hier de test. Wil je een uitgebreide analyse maken om te weten te komen welke besparing een deelwagen jou kan opleveren? Dat kan hier.

Grosso modo kan je de autodeelinitiatieven opdelen in autodelen georganiseerd door autodeelaanbieders met een eigen wagenpark enerzijds en het delen van privéwagens anderzijds.