Je eigen zaak starten

Om het aangenaam economisch weefsel in Moerbeke verder te versterken zijn startende ondernemers van cruciaal belang. Nieuwe ondernemers worden door de gemeente dan ook warm onthaald en bijgestaan met raad en daad. Want een goede start is de beste basis voor een gezonde onderneming.

Maar hoe?

Een zaak opstarten doe je niet van vandaag op morgen. Er zijn heel wat dingen waar je grondig over moet nadenken, details die belangrijker zijn dan ze lijken en formaliteiten die je zeker in orde moet brengen. Gelukkig zijn er verschillende organisaties die je kunnen ondersteunen met overzichtelijke gidsen en handige tips. 

Het Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen (VLAIO) zal je tegenkomen in alle fasen van de levenscyclus van je bedrijf. Voor starters bieden ze een heel uitgebreide Startersgids en een overzichtelijke checklist. Met het handige Startkompas test je bovendien de haalbaarheid van je project! 

Bij de Federale Overheidsdienst Economie kan je terecht voor de brochure ‘Zelfstandige worden’, met o.a. heel wat informatie over de voornaamste fiscale, sociale en boekhoudkundige verplichtingen.

Werkgeversverenigingen VOKA en UNIZO bieden staan je persoonlijk bij met raad en daad. Specifiek voor de opstart van een horecaonderneming moet je natuurlijk bij Horeca Vlaanderen – met ook een mooie Startersbrochure voor de horeca.

Meer info?

Wens je toch wat meer specifieke informatie over starten in Moerbeke? Dan ben je misschien beter geholpen met onze Moerbeekse startersbrochure! Je kan de brochure hier downloaden. Indien je ze toch graag per mail ontvangt, stuur dan gerust een bericht naar ondernemen@moerbeke.be. Ook me al je overige vragen kan je hier terecht!

Voor wie?

Startende en nieuwe ondernemers in Moerbeke.

Openingsuren

Burgerzaken