#Een hart voor Waas steunt ook jouw sociaal project

Visual streekfonds Oost-Vlaanderen

Heeft je wijk nood aan een groene ontmoetingsplek? Wil je vzw activiteiten organiseren om kwetsbare jongeren te ondersteunen? Droomt je sportvereniging van een G-sportwerking? Of heb je een ander idee waarmee je de wereld een beetje beter kan maken voor je streek en je streekgenoten? Blijf er niet mee zitten: pitch het voor 8 november en krijg een financieel duwtje in de rug.

Gezocht: projecten die mensen met elkaar en met de (leef)omgeving verbinden

Wil je een maatschappelijke nood aanpakken in jouw buurt, stad of gemeente? Is ook jouw lokaal project erop gericht om MENSEN met elkaar en met de OMGEVING te verbinden? Waar wacht je dus nog op? Tot woensdag 8 november 2023 kan je intekenen op de projectoproep. Surf naar streekfondsoostvlaanderen.be, klik op ‘project indienen’ en lees er alle details over de projectoproep.

Een onafhankelijke jury maakt een keuze uit alle voorstellen. Geselecteerde projecten houden een crowdfundingcampagne via de website van Streekfonds Oost-Vlaanderen. Hiermee zamelen ze minimum de helft van het budget in en zo verzamelen ze een groep supporters rond hun projectidee. Het opgehaalde budget wordt verdubbeld door het Streekfonds Oost-Vlaanderen met maximum 6.000 euro. Wellicht is dat een hefboom die ook jouw lokaal initiatief goed kan gebruiken. 

Infomomenten

Op maandag 18 september en dinsdag 10 oktober om 19u00 is er ook een digitaal infomoment waar je inspiratie kan opdoen bij anderen en bijkomende vragen kan stellen. Gratis inschrijven kan hier.

Vragen over de oproep? Stel ze via mail naar info@streekfondsoostvlaanderen.be.