Een klimaatgezond Oost-Vlaanderen met de groepsaankoop zonnepanelen en thuisbatterij

Investeren in zonnepanelen is nog steeds interessant na het wegvallen van de terugdraaiende teller. Zeker nu de energieprijzen gestegen zijn. Door zo veel mogelijk op zelfconsumptie in te zetten, kan je jouw energiefactuur verlagen. Nieuw in het aanbod van de groepsaankoop: een thuisbatterij! Door een thuisbatterij toe te voegen aan je installatie, kan je de zelfconsumptie nog meer verhogen. Een slimme zet voor je portemonnee!

Inschrijven groepsaankoop zonnepanelen

De groepsaankoop zonnepanelen is een uitzonderlijk succes. Om de dienstverlening en beloofde levertermijnen te kunnen garanderen, zet het provinciebestuur de lopende groepsaankoop voor zonnepanelen vroeger dan verwacht stop. Wie tot uiterlijk 13 mei 2022 inschreef op de campagne, heeft nog tot 6 juni de tijd om het persoonlijk voorstel te aanvaarden. Deze mensen krijgen uiterlijk augustus 2022 de installatie op het dak 

Om aan de grote vraag te kunnen beantwoorden, organiseert provincie Oost-Vlaanderen dit jaar meteen een tweede groepsaankoop voor zonnepanelen. Geïnteresseerden kunnen tot 12 augustus 2022 inschrijven. Daarna volgt de veiling en ontvangt elke geïnteresseerde het persoonlijk voorstel. Bij aanvaarding van dit voorstel worden installaties in de herfst-winter 2022 geplaatst.

Inschrijven groepsaankoop thuisbatterij

De groepsaankoop voor enkel de thuisbatterij loopt nog tot en met 6 juni 2022, maar ook hier is snel beslissen aangewezen.

De groepsaankoop in 5 simpele stappen:

 1. Inschrijven
  Inschrijven via www.oost-vlaanderen.be/solar is volledig vrijblijvend en gratis. De inschrijvingen voor de groepsaankoop zonnepanelen lopen tot vrijdag 12 augustus 2022. Inschrijven voor een thuisbatterij kan nog tot maandag 6 juni 2022.
 2. Veiling
  iChoosr organiseert een veiling om zo de beste prijs te bepalen. Deze veiling gebeurt enkel met gekwalificeerde installateurs.
 3. Persoonlijk voorstel:
  Na de veiling ontvang je een persoonlijk voorstel op basis van de veilingprijzen
 4. Jij kiest!
  Ga je akkoord met je voorstel? Dan sturen ze je gegevens door naar de leverancier. Ze vragen je om een voorschot te betalen van 150 euro als waarborg voor de leverancier. Gaat de plaatsing van je zonnepanelen uiteindelijk toch niet door? Dan krijg je het voorschot integraal terug.
 5. Inspectie
  Nadat je het voorstel accepteert, inspecteert de winnende leverancier je dak. Na de inspectie bezorgt de leverancier jou een definitieve offerte. 
 6. Installatie
  Ga je akkoord met de definitieve offerte, dan wordt jouw zonnepanelensysteem op je dak geplaatst.
 

Wie kan deelnemen?

Alle inwoners van Oost-Vlaanderen die eigenaar zijn van het dak, of huurders die expliciete toestemming hebben van de eigenaar kunnen deelnemen. Ook als zelfstandige, kleine of middelgrote onderneming (KMO) of vereniging van mede-eigenaars (VME) kan je je inschrijven.

Waarom kiezen voor de groepsaankoop zonnepanelen & thuisbatterij van de Provincie?

 • Je krijgt een scherpe prijs en bespaart op je energierekening doordat we in groep aankopen.
 • Je krijgt heldere, objectieve informatie en begeleiding van offerte tot werkende installatie.
 • Je draagt bij aan een beter milieu.
 • We zorgen voor kwaliteit en controle van zonnepanelen en leveranciers.  
 

Meer info

Voor meer informatie over dit initiatief, surf naar www.oost-vlaanderen.be/solar

Ja kan ook bellen naar het gratis nummer 0800 26 803 (werkdagen van 9u00 tot 17u00), of stuur een e-mail naar zonnepanelen@oost-vlaanderen.be