Feestelijke opening tuin buurthuis op 30 mei

Buurthuis Kruisstraat Moerbeke

Het gemeentebestuur richtte in 1883 een kleuterschool op in de Weststraat, een bakstenen schoolgebouw met een trapgevel. Op 1 september 2001 werd deze school definitief gesloten. In 2009 werd het gebouw gerenoveerd en kreeg het een multifunctionele bestemming als buurthuis voor de wijk Kruisstraat. Als inwoner of vereniging van Moerbeke kan je sindsdien het buurthuis huren om jouw activiteit (feest, tentoonstelling, vergadering,…) te laten doorgaan.

Heraanleg tuin buurthuis

De buitenruimte van het buurthuis kon ondertussen een grondige opknapbeurt gebruiken om de activiteitsbeleving te optimaliseren. Eind 2023 werd gestart met de herinrichting van de buitenruimte tot een gezellige, groene en aantrekkelijke tuin met speelelementen. Op dagen waarop het buurthuis niet gereserveerd is, is de tuin bovendien ook een plaats waar buurtbewoners rustig kunnen vertoeven en elkaar op een laagdrempelige manier kunnen ontmoeten.

Feestelijke opening op 30 mei

Gemeentebestuur Moerbeke verwelkomt jullie graag op de officiële opening van de vernieuwde buitenruimte op donderdag 30 mei om 19u00. Iedereen is welkom, maar om praktische redenen vragen we om op voorhand in te schrijven. Inschrijven kan tot vrijdag 17 mei op moerbeke.be/opening-tuin-buurthuis.

Locatie buurthuis