Gids worden in het Waasland?

Campagnebeeld Toerisme Waasland

Gids worden in het Waasland? Ook jij kan het dankzij de opleiding Regiogids Waasland die CVO Groeipunt aanbiedt. 

Zou je graag de regio voor anderen toegankelijk maken en groepen rondleiden door landschappen, de steden en gemeenten van het Waasland? Wil je graag verhalen over het Waasland vertellen? Als je positief antwoordt op deze vragen dan is de opleiding Regiogids Waasland zeker een aanrader voor jou.  

Ontdek de opleiding

De opleiding bestaat uit een eerste algemeen basisjaar (met onder meer geschiedenis, kunst, geografie, en gidstechnieken) en een 2de specialisatiejaar specifiek over het Waasland met bezoeken aan onder meer Lokeren, Sint-Niklaas en Beveren.

Er zijn zowel theoretische lessen als lessen waarin het vak, de praktijk van het gidsen wordt aangeleerd. De lessen hebben plaats op een namiddag of een avond in de week (naar keuze). Na 2 jaar krijgt wie afstudeert een erkenning als Toeristische Gids van Toerisme Vlaanderen. Daarna kunnen de toeristische organisaties van het Waasland een beroep doen op jou als regiogids.

Interesse?

Stuur snel een mail naar miguel.declercq@groeipunt.be. Je zal dan uitgenodigd worden voor de volgende infoavond over de opleiding op 28 augustus om 18u30. Ook voor bijkomende informatie kan je op dat mailadres terecht.