Hoe vraag je een Covid Safe Ticket aan?

Om vrij te reizen binnen de EU en het bijwonen van evenementen had je al een Covid Safe Ticket nodig. Sinds 1 november is het Covid Safe Ticket ook verplicht voor een bezoek aan restaurants, cafés en fitnesszaken, maar ook voor kleinere evenementen. Hoe vraag je een Covid Safe Ticket aan, ook als je niet in het bezit bent van een smartphone of computer? Er zijn verschillende manieren om het Covid Safe Ticket te bekomen.

CovidsafeBE-app

Beschik je over een smartphone? Download de officiële CovidSafeBE-app  op je mobiele toestel. Maak een taalkeuze en beantwoord drie vragen die uitwijzen welke COVID-certificaten voor jou beschikbaar zijn. Hierna kan je je aanmelden met een digitale sleutel (zoals itsme ) en zijn je certificaten beschikbaar om te downloaden en te bewaren.

Een handig stappenplan om voor de eerste keer itsme te activeren vind je hier .

Online

Je kan het document ook zelf downloaden en afdrukken. Ga hiervoor naar de website van Mijn Burgerprofiel mijngezondheid.be  of MyHealthViewer .

Om de certificaten online op te vragen heb je je identiteitskaart, pincode en een kaartlezer nodig, of een andere digitale sleutel (zoals itsme ).

Ben je de codes van je identiteitskaart kwijt of vergeten? Je kan deze zelf aanvragen via ons digitaal loket . Dit kost € 5,00. Hou hierbij wel rekening met een wachttijd van maximaal 3 weken. Meer info vind je hier

Telefonisch

Heb je geen geen smartphone of computer? Geen nood! Je kan het Covid Safe Ticket ook telefonisch aanvragen door te bellen naar 078 78 78 50 (24/24). Het wordt dan met de post opgestuurd. Het duurt ongeveer 1 week voor je je coronapas ontvangt. 

Heb je nog vragen over de certificaten of applicaties? Neem contact op met de helpdesk Covid vaccinaties en certificaten op het nummer 078 78 78 50 (op weekdagen van 9u00 tot 19u00 en op zaterdag van 10u00 tot 18u00). 

Hoe vraag je certificaten aan voor je kinderen?

Bekijk hier  een instructiefilmpje.

Meer info

Op vlaanderen.be/het-covid-safe-ticket-als-toegangsvoorwaarde  vind je actuele info en veelgestelde vragen over het gebruik van het Covid Safe Ticket als toegangsvoorwaarde. 

Meer info vind je ook op covidsafe.be