Hulp nodig bij de belastingaangifte?

Rekenmachine en balpen op papier met tabellen

Heb je hulp nodig om je belastingbrief in te vullen? De Federale Overheidsdienst (FOD) Financiën biedt je op verschillende manieren hulp aan.

Zitdag op donderdag 30 mei in Moerbeke

Op donderdag 30 mei 2024 kan je op afspraak terecht op de zitdag in de bibliotheek van Moerbeke (Statiestraat 4). Afspraken zijn enkel mogelijk tussen 9u00 en 12u00 en 13u00 en 15u00. Zonder afspraak kan je niet langskomen.

Boek je afspraak via de dienst burgerzaken van de gemeente. Dit kan vanaf maandag 6 mei telefonisch op 09 346 80 05 en toets 1 voor burgerzaken. 

Je hoeft de papieren aangifte (bruine omslag) niet af te wachten. Op de dag van je afspraak breng je je identiteitskaart en pincode mee en al je fiscale attesten (kinderopvang, giften aan goede doelen, dienstencheques, …).

Wil je ook de belastingbrief van je partner of andere familieleden laten invullen, dan moet je verschillende afspraken na elkaar maken. Vermeld dit dus zeker als je je afspraak maakt. Breng op de dag zelf een ingevulde en ondertekende volmacht en een kopie van hun identiteitskaart mee.

Onze medewerkers kunnen ook een afspraak boeken in één van de kantoren van de FOD Financiën, bel hiervoor ook naar 09 346 80 05 (keuze 1)

Telefonische hulp

De FOD Financiën helpt je ook telefonisch op afspraak. Maak je afspraak via 02 575 56 66. Hou je identiteitskaart bij de hand wanneer je belt om een afspraak te krijgen. Onze medewerkers kunnen ook een telefonische afspraak voor jou maken, bel hiervoor naar 09 346 80 05 (keuze 1).

Je hoeft de papieren aangifte (bruine omslag) niet af te wachten. Je kan nu al een afspraak maken.

Een medewerker van de FOD Financiën zal je op de dag van je afspraak opbellen om samen met jou je aangifte in te vullen. Vervolgens ontvang je per post een document om te ondertekenen en terug te sturen om je aangifte te vervolledigen.

Telefonische hulp bij het invullen van de aangifte is niet bedoeld voor zelfstandigen of voor mensen die hun werkelijke kosten aangeven.

Meer info vind je op de website van de FOD Financiën

Voorstel van vereenvoudigde aangifte (witte omslag)

Je ontvangt een witte omslag met een voorstel van vereenvoudigde aangifte? Dan is het niet nodig om te bellen voor een afspraak. Kijk je voorstel zorgvuldig na. Als de gegevens correct en volledig zijn, hoef je niets te doen. Als je een vraag hebt, kan je bellen naar het nummer 02 572 57 57 (directe code 17001).

Online aangifte

Je aangifte (grotendeels vooraf ingevuld) of jouw voorstel van vereenvoudigde aangifte is ook digitaal beschikbaar in MyMinfin (Tax-on-web) vanaf begin mei.

Ga naar MyMinfin en meld je aan met itsme® of met je identiteitskaart, je pincode en een kaartlezer.

Meer info?

Alles over je belastingaangifte vind je op financien.belgium.be