Laat je hart zien tijdens de Koesterweek

Campagnebeeld koesterweek 2022

Samen met meer dan 130 andere steden en gemeenten in heel Vlaanderen, hijst gemeente Moerbeke tijdens de Koesterweek de Koestervlag. Zo tonen we ons hart voor alle gezinnen die een kind* missen in Moerbeke. De Koesterweek loop van 11 tot 17 december. 

Ook bij ons in Moerbeke gebeurt soms het ondenkbare en sterft er een kind*. Bij het onmetelijke verdriet dat gezinnen op dat moment overvalt, is het heel belangrijk dat we als samenleving zorg dragen voor elkaar. Dat we tonen dat we dit verdriet zien en dat ouders zich gesteund, gehoord en gedragen voelen. Net daarom nemen we deel aan de Koesterweek van het Berrefonds, een vzw die al bijna veertien jaar families ondersteunt na het overlijden van een kind*.

Wereldlichtjesdag

De Koersterweek start op 11 december, want dit is Wereldlichtjesdag. Meer en meer mensen over de hele wereld steken dan om 19u00 stipt een kaarsje aan voor kindjes* die gemist worden. Zo ontstaat er een golf van troostend licht die door de verschillende tijdzones over de hele wereld reist. 

Activiteitenaanbod

Tijdens de Koesterweek organiseert het Berrefonds nog heel wat andere activiteiten zoals gratis webinars en een podcast om dit grote verdriet beter zichtbaar te maken. Ze roepen iedereen op om ook een hart te tonen door het dragen van een mooie pin, het delen van posts op sociale media of door een affiche voor het raam te hangen. Samen maken we het verschil en tonen we aan gezinnen met verdriet om een kind* dat ze er niet alleen voor staan. 

Samen maken we het verschil

Als gemeente Moerbeke tonen we alvast ons hart en roepen we al onze inwoners op om tijdens de Koesterweek hetzelfde te doen.

Neem een kijkje op www.koesterweek.be wat je kan doen om mee het verschil te maken.