Kruispunt Den Uil onderbroken vanaf 23 oktober

Kruispunt Den Uil Moerbeke

De eerste fase van de werken in de Statiestraat, tussen de Melkerijstraat en de inrit van Okay, zijn vervroegd klaar. Hierdoor start de aannemer op maandag 23 oktober met fase twee van de werken waarbij het overige deel van de Statiestraat, vanaf de uitrit van de Okay, en het kruispunt Den Uil (ter hoogte van Statiestraat-Ledestraat-Dorpvaart-Collemansbrug) worden heringericht. De werken worden vermoedelijk afgerond op 31 december 2023. Volgende werken worden uitgevoerd:

 • Nieuwe voetpaden
 • Fietspaden langs beide zijden van de baan
 • Heraanleg van de baan met asfalt
 • Groenaanleg daar waar het kan
 • Voorrangsregeling kruispunt Den Uil wordt aangepast waarbij Statiestraat-Dorpvaart wordt ingericht als voorrangsweg
 • Er komen ook veilige oversteekplaatsen op het kruispunt

Kruispunt Den Uil tijdelijk open tijdens herfstvakantie

Vanaf vrijdagmiddag 27 oktober kan je via het kuispunt terug richting de Ledestraat én de E34, de Dorpvaart en de Collemansbrug. De Statiestraat, tussen het kruispunt en de uitrit van Okay, is onderbroken. Het tijdelijke parkeerverbod in de Opperstraat, dat werd ingevoerd gedurende de omleiding, wordt de komende week opgeheven. Op maandagochtend 6 november gaat het kruispunt opnieuw dicht voor alle gemotoriseerd verkeer tot eind december 2023. Enkel fietsers en voetgangers kunnen dan nog passeren.

Omleidingsroute

Er is geen doorgang mogelijk voor alle verkeer. Een omleidingsroute van en naar de E34 voor < 3,5 ton wordt voorzien via Ledestraat – Zandberg – Drongendreef – Dorpvaart – Moerhofstraat – Hospicestraat – Opperstraat. Heb respect voor de zwakke weggebruiker. 

Verkeer > 3,5 ton van en naar de E34 rijdt om via Ledestraat – Parallelweg – Haringslede – Spelonckvaart – Moerhofstraat – Hospicestraat – Opperstraat . Wees voorzichtig en matig je snelheid!

Fietsers tussen de Kruisstraat en het centrum van Moerbeke kunnen gedurende de werken via de Ledestraat rijden, we raden ten stelligste af om de Drongendreef te gebruiken (BVBA De Volder zal ten allen tijde doorgang voorzien voor fietsers, dank daarvoor).

Okay blijft bereikbaar tijdens de werken via de Spoorwegstraat.

Omleiding kruispunt Den Uil (van en naar E34)
Omleiding kruispunt Den Uil (van en naar E34) <3,5 ton
Omleiding kruispunt Den Uil (van en naar E34) >3,5 ton
Omleiding kruispunt Den Uil (van en naar E34) >3,5 ton

Bijkomende maatregelen

Naar aanleiding van de omleiding die enkele dagen vroeger werd ingevoerd dan oorspronkelijk was voorzien heeft het bestuur nog enkele bijkomende maatregelen genomen om het verkeer in onze gemeente beter te organiseren:

 1. Een parkeerverbod in de Opperstraat tussen 7u00 en 19u00 om het verkeer richting het westen van Moerbeke en Wachtebeke vlotter te laten doorstromen met onmiddellijke ingang.
 2. Extra politiecontroles in de Drongendreef en de Zandberg op zwaar vervoer, het vrachtvervoer MOET omrijden via de Haringslede.
 3. De snelheidslimiet van 50 km/u in de Drongendreef (tussen Dorpvaart en Zandberg) zal extra worden benadrukt via snelheidsdisplays.
 4. Fietsers tussen de Kruisstraat en het centrum van Moerbeke kunnen gedurende de werken via de Ledestraat rijden, we raden ten stelligste af om de Drongendreef te gebruiken (BVBA De Volder zal ten allen tijde doorgang voorzien voor fietsers, dank daarvoor).
 5. Fietsers die toch de Drongendreef of Zandberg moeten nemen, willen we uitdrukkelijk vragen om een fluohesje en uiteraard de verplichte verlichting te voorzien. 
 6. Aan alle fietsers op het fietspad in de Drongendreef willen we vragen om extra oplettend te zijn en geven we ook de raad om het centrum te vermijden, maak maximaal gebruik van de F41.
 7. Verder vragen we iedereen om extra voorzichtig te zijn, zeker ter hoogte van de Zandberg, de korte bochten en de kruising met het fietspad van de Dorpvaart. 
 8. Aan de collega’s in Lokeren vragen we om actief te communiceren om de connectie naar de E34 te nemen via Kalvebrug in Wachtebeke en gebruik te maken van het op- en afrittencomplex in Zelzate voor autoverkeer. Zwaar vervoer moet de omleiding via Moerhofstraat, Spelonckvaart en Haringslede volgen.
 

Meer info

Meer informatie rond de werken vind je op moerbeke.be/werken-statiestraat