Titel

Visual fusiewebsite Lokeren en Moerbeke

Zoals eerder al aangekondigd, onderzoeken Stad Lokeren en gemeente Moerbeke een vrijwillige fusie. We zijn ondertussen een tijd verder, de neuzen staan 100% in dezelfde richting en we zijn klaar voor een nieuwe stap. Daarom lanceren we samen de fusiewebsite fusielokerenmoerbeke.be. Via deze weg willen de besturen maximaal inzetten op het informeren van inwoners over de fusie. En het biedt meteen ook een kanaal waarlangs fusievragen rechtstreeks tot bij het bestuur geraken.

Fusiewebsite fusielokerenmoerbeke.be

In de eerste plaats worden er op de fusiewebsite dan ook antwoorden gegeven op veelgestelde vragen van de Lokeraars en Moerbekenaars. De belangrijkste redenen voor een fusie komen aan bod, maar we staan ook stil bij de impact op de burger en de te nemen stappen binnen dit fusietraject. Al het nieuws omtrent de fusie vind je als eerste terug op deze nieuwe website. Geen antwoord gevonden op jouw vraag rond de fusie? Stel ze dan langs het contactformulier.

In de tussentijd blijven de beide besturen zich in nauwe samenwerking voorbereiden op de fusie van 1 januari 2025. Verschillende fusiewerkgroepen buigen zich over diverse thema’s binnen de werking van een lokaal bestuur, denk maar aan Dienstverlening, Financiën, Infrastructuur, Communicatie, maar ook Personeel, Cultuur & Vrije Tijd, Omgeving, Patrimonium, Economie, Integrale Veiligheid en Informatiebeheer & Archief.

Volg voortaan ook het fusienieuws rond Lokeren en Moerbeke mee op de voet via fusielokerenmoerbeke.be. Iets nieuws rond de fusie? Dan lees je het daar.