Met de Moerbekebon gaat gemeente Moerbeke vol voor de lokale relance!

Sinds december 2021 is Moerbeke ingestapt in het EFRO-project ‘Onderneem Er Op Uit’ van de Provincie Oost-Vlaanderen. Zo is expert lokale economie Alban Pols sinds december deeltijds aan de slag als expert lokale economie, om de lokale dienstverlening aan ondernemers te versterken. De expert zal samen met de Ondernemersraad een afgestemd actieplan uitvoeren voor de relance van de lokale economie. En dat gaat meteen in hoogste versnelling: in februari lanceert de gemeente al haar eigen lokale geschenkbon – de Moerbekebon!

Doelgericht en eenvoudig

De Moerbekebon is een doelgericht en effectief instrument om de lokale economie te stimuleren. Met een lokale geschenkbon gaan financiële middelen rond in de eigen gemeente. Dat zorgt voor een stevige injectie voor lokale ondernemers. We weten uit andere gemeenten dat dit al snel kan gaan over een omzet van enkele honderdduizenden euro’s! Die extra zuurstof is zeer welkom in tijden waarin de lokale detailhandel sterk onder druk staat – door corona, maar ook door de groeiende e-commerce enz.

Gemeente Moerbeke neemt daarom ook de volledige financiering op zich: ondernemers betalen geen instapkosten en ook de transactiekosten van de gebruiker en de algemene promotiekosten worden door de Gemeente betaald. Zo werkt het systeem maximaal voor de Moerbeekse ondernemers.

Nog een voordeel van het systeem: met een mooi online overzicht van de deelnemende ondernemers worden ook de minder bekende deelnemende ondernemers eens in de kijker gezet.

De Feestbon krijgt een grote broer!

De Moerbekebon wordt de grote broer van de Feestbon die adviesraad Moerbeke Feest al in 2020 opstartte. Moerbeke Feest heeft de Feestbon middenin de coronastorm gelanceerd voor de lokale horeca en dat werd vrijwel onmiddellijk een succes. Ze zijn heel trots dat de gemeente het idee nu oppikt en het aanbod met de Moerbekebon gevoelig zal uitbreiden. De Moerbekebon wordt de grote broer van de Feestbon, want let op: de Feestbon gaat door! De gemeente doet een inspanning om de Feestbon een tweede, digitaal leven te geven: de ‘horecabon’ krijgt een nieuw jasje en zal vanaf februari via dezelfde kanalen verkrijgbaar zijn.

Een versnelling voor onze lokale economie

Gemeente Moerbeke doet er dag in dag uit alles aan om onze gemeente te laten bloeien en bruisen. Vandaag hoort daar een gemeentelijke geschenkbon bij: het is een mooie manier om onze economie, maar ook onze lokale gemeenschap te versterken. Dat we dat kunnen doen in samenwerking met de Ondernemersraad en adviesraad Moerbeke Feest maakt het initiatief des te sterker. Met de opstart in februari kadert de Moerbekebon ook mooi in ons actieplan voor de lokale relance.

Ook de Ondernemersraad is ontzettend tevreden met dit initiatief. Het is een zeer mooie bijdrage aan het ondernemersklimaat in onze gemeente. Maar ze benadrukken dat de Moerbekebon deel is van een groter geheel: de Moerbekebon is één van de projecten die ze in de komende periode samen met de gemeente zullen realiseren. Wordt dus vervolgd!

Benieuwd naar het concept?

Op dinsdag 8 februari om 19u00 organiseert de gemeente een infomoment over de Moerbekebon voor haar ondernemers. Schrijf je nu al in met een mail naar ondernemen@moerbeke.be en ontvang zo tijdig de nodige informatie.

Meer info rond de Moerbekebon?

Alle informatie is terug te vinden op www.moerbeke.be/moerbekebon 

De Moerbekebon wordt ontwikkeld met de financiële steun van Provincie Oost-Vlaanderen.