Nieuwe regels in het zwembad van Koewacht (NL)

Een foto van het zwembad van Koewacht in Nederland

Hoewel het weer nog niet meezit, gaan er toch al meer en meer openluchtzwembaden open. Ook in Koewacht kan er vanaf 1 juni weer buiten gezwommen worden. Om problemen zoals die er vorig jaar waren te vermijden, gelden er vanaf dit jaar extra maatregelen.

Maatregelen om relschoppers te vermijden

Ondanks het feit dat het zwembad op Nederlands grondgebied ligt, verwelkomt het zwembad ook veel zwemmers uit het Waasland. Vorig jaar was er echter veel overlast door relschoppers die van veel verder kwamen. Om dit te vermijden worden er dit jaar extra maatregelen genomen.

Tickets op voorhand kopen

De belangrijkste maatregel is ongetwijfeld dat zwemmers hun ticket vooraf moeten kopen via de website, aan de kassa van het zwembad kan dat voortaan niet meer. Een kaartje kost 4 euro. Het aantal beschikbare kaartjes per dag is gebaseerd op het aantal verkochte abonnementen. Verder zal er in het zwembad van Koewacht op drukke dagen ook bewakingspersoneel worden ingezet, zodat de redders zich enkel moeten richten op de veiligheid in het zwembad. Ook werden er bewakingscamera’s geplaatst en heeft het personeel de mogelijkheid om bodycams te dragen.

Deze maatregelen gelden ook voor de zwembaden van Terneuzen, Zaamslag, Axel en Sas van Gent.

Meer informatie

Wil je alle maatregelen rustig nalezen of de openingsuren van het zwembad bekijken? Klik dan door naar de website van het zwembad.