Kom naar de preventieavond rond cybercrime

Computer met waarschuwingsteken

Politiezone Regio Puyenbroeck organiseert een preventieavond rond cybercrime voor gemeente Moerbeke, Wachtebeke, Zelzate en Lochristi. 

Je zal het wellicht zelf al meegemaakt hebben, mailtjes die je geld beloven maar je rekeningnummer vragen.

NOOIT doen!

Er worden veel bankrekeningen geplunderd van onschuldige mensen. Men noemt het Phishing of cybercrime.

Het is een moderne plaag van criminaliteit en diefstal waar we ons allen tegen moeten wapenen. Het Wachtebeekse Buurt Informatie Netwerk (BIN) heeft het initiatief genomen om de inwoners te helpen in de strijd tegen deze georganiseerde diefstal en vindt het terecht nodig dat we onze inwoners leren waar je moet op letten, dit in samenwerking met experten van de politie.

Wat?

Tijdens de uiteenzetting komen de meest voorkomende fenomenen van cybercriminaliteit, oplichting/valsheid en fraude via internet aan bod zoals smishing, vriendschapsfraude, hacking, hulpvraagfraude, … Er volgen ook concrete preventietips door de rechercheurs die dagelijks onderzoek voeren in deze materie.

Wanneer?

Alle inwoners van de politiezone Puyenbroeck (Moerbeke, Wachtebeke, Lochristi en Zelzate) zijn welkom op dinsdag 27 september 2022 van 19u30 tot 22u00

Wanneer?

De avond gaat door in de zaal ‘de Kring’ in Wachtebeke (Kerkstraat 10). Je hoeft niet op voorhand in te schrijven.  Er is parking aanwezig.

Meer info

Op de website van de Politiezone Puyenbroeck staat veel informatie  rond cybercriminaliteit . Sensibilisatie blijft echt nodig. Mensen hebben te veel vertrouwen in wat op websites verschijnt, gezond wantrouwen over media en sites moet gestimuleerd worden. Geef nooit je bankgegevens vrij in een e-mail. 

Een organisatie van BIN Wachtebeke, Politiezone Puyenbroeck en de gemeentebesturen van Moerbeke, Wachtebeke, Lochristi en Zelzate. 


Locatie zaal 'de kring'