Sociale Kruidenier ‘De Komisse’ komt vanaf december ook naar Moerbeke

Sociale kruidenier (c) Stad Lokeren

Eind augustus kondigde vzw De Toevlucht afdeling Lokeren de beëindiging van de lokale werking van vzw De Toevlucht in Lokeren aan. Vzw De Toevlucht afdeling Lokeren stond in Moerbeke sinds 2017 in voor de maandelijkse bedeling van voedselpakketten aan financieel kwetsbare gezinnen in armoede. Door de stopzetting van vzw De Toevlucht afdeling Lokeren vond eind augustus de laatste voedselbedeling plaats.

Vanaf december komt Sociale Kruidenier ‘De Komisse’ ook naar Moerbeke

Sinds mei dit jaar is Stad Lokeren zelf van start gegaan met voedselbedeling aan financieel kwetsbare inwoners onder de vorm van de sociale kruidenier ‘De Komisse’. Lokeren koos voor een mobiele werking van de Sociale Kruidenier om kwetsbare groepen zo maximaal mogelijk buurtgericht te kunnen bereiken. De marktwagen van ‘De Komisse’ houdt sindsdien op regelmatige tijdstippen in verschillende wijken en deelgemeentes in Lokeren halt en zal vanaf december ook de 1e en de 3de donderdagvoormiddag van de maand in Moerbeke passeren

Nood aan ondersteuning? Dien een aanvraag in bij de Sociale Kruidenier

Moerbekenaars die het financieel moeilijk hebben, kunnen voortaan terecht bij de Sociale Kruidenier, die betaalbare én gratis kwaliteitsvolle voeding, huishoud- en hygiëneproducten aanbiedt. 

Wie geen beroep meer kan doen op de Toevlucht, kan een aanvraag voor de sociale kruidenier indienen door:

  • Te mailen naar sociaalhuis@moerbeke.be.
  • Te bellen naar 09 346 81 61.
  • Langs te komen in het Sociaal Huis (Hospicestraat 15b)  tijdens de openingsuren.

Meer informatie over de Sociale Kruidenier en de verkoop/bedeelmomenten vind je op lokeren.be/sociale-kruidenier.