Terweststraat deels afgesloten door nutswerken vanaf 15 mei

Werfzone Terweststraat Moerbeke

Al enkele maanden zijn er werken van de Watergroep aan de gang in de Wachtebekesteenweg en de Terweststraat. Door een misverstand met de aannemer werd de Terweststraat deze ochtend afgesloten. We betreuren dit misverstand en verontschuldigen ons bij de mensen die deze ochtend hinder hebben ondervonden.

Terweststraat wordt deels afgesloten

Vanaf woensdagochtend 15 mei, om 6u30 zal een deel van de Terweststraat afgesloten worden voor alle gemotoriseerd verkeer (uitgezonderd hulpdiensten en bussen van De Lijn) om de veiligheid van de arbeiders, voetgangers en fietsers te garanderen. Tussen het kruispunt met de Terwestvaart en het kruispunt met de Wachtebekesteenweg is er geen doorgang mogelijk van 6u30 tot 17u00. 

’s Avonds, ’s nachts en in het weekend wordt er een rijstrook vrijgemaakt waardoor doorgaand verkeer geregeld wordt met verkeerslichten. Voor bewoners wordt getracht om zoveel mogelijk de toegang tot hun woning te garanderen. De werken worden onder voorbehoud afgerond op 31 mei. Er wordt alles aan gedaan om de hinder zo veel mogelijk te beperken.

Omleidingsroute

Het doorgaand verkeer tussen Moerbeke en Wachtebeke wordt omgeleid langs de parallelwegen van de E34. De omleiding richting Wachtebeke loopt via Opperstraat, Spoorwegstraat, Statiestraat, Ledestraat, Papdijk, Hanestraat, Weststraat, Parallelweg (kant richting Wachtebeke), Ramonshoek, Axelsvaardeken en Kalve. 

Het verkeer komende van Wachtebeke volgt de route Kalve, Axelsvaardeken, Ramonshoek, Parallelweg (kant richting Stekene), Molendijkstraat, Ledestraat, Statiestraat, Spoorwegstraat en Opperstraat.

Verkeer richting Zelzate wordt aangeraden om de E34 te nemen, bestuurders richting Lochristi rijden om via Eksaarde, Lokeren en Zeveneken.

Omleidingsroute richting Wachtebeke
Omleidingsroute richting Wachtebeke
Omleidingsroute komende van Wachtebeke
Omleidingsroute komende van Wachtebeke

Afvalophaling werfzone

De afvalophaling gaat door zoals gekend. Buurtbewoners kunnen het afval aanbieden aan de eigen woning.