Tips bij warm weer

Campagnebeeld Warme Dagen

Zeer warme dagen zijn niet zonder gevaar. De warmte kan gezondheidsproblemen veroorzaken. Daarom vertellen we jou graag welke voorzorgsmaatregelen jij kan nemen om problemen te voorkomen.

Vooral ouderen, kinderen en alleenstaanden zijn kwetsbare groepen. Bovendien pieken de sterftecijfers op erg warme dagen. Daar willen we als overheid iets aan doen. En jij kan ons daarbij helpen door kleine en eenvoudig realiseerbare maatregelen te nemen die jezelf en anderen beschermen tegen de warmte.

Hoe afkoelen bij warm weer?

Het is zeer belangrijk dat je het niet te warm krijgt wanneer de temperaturen oplopen. Daarom geven we je graag de nodige tips hoe je kunt afkoelen tijdens warm weer. Lees de tips hier.

Beschermen tegen de zon

We zien de zon graag komen maar vergeet niet dat we ons ook goed moeten beschermen tegen deze warmtebron. Hoe je dat doet vertellen we je graag hier.

Drinken en eten bij warm weer

Te weinig drinken is samen met het te warm hebben een van de belangrijkste oorzaken van gezondheidsproblemen op erg warme dagen. Ontdek hier wat je best doet tijdens warme dagen.

Sporten in de hitte

Ook tijdens warme dagen moedigen we sporten aan maar wel op een aangepast manier. Ontdek hier de tips om op een optimale manier te sporten tijdens hitte.

Chronisch ziek bij warm weer

Als je aan een chronisch ziekte lijdt, ben je gevoeliger voor gezondheidsproblemen op erg warme dagen. De warmte ontregelt je lichaam. Lees hier de tips.

Ga je naar een stad?

Overdag wordt het warmer dan op het platteland en ’s nachts koelt het minder af. Daarom is het extra belangrijk om je in de stad te voorzien op erg warme dagen. Lees hier de tips.