De Lijn kondigt verbeteringen aan

Foto van een bus van De Lijn

Naar aanleiding van de brief die onze burgemeester samen met Vervoerregio Waasland heeft geschreven, kondigt De Lijn nu toch enkele verbeteringen aan voor busreizigers in Moerbeke. 

Spitsproblemen weggewerkt

Doordat De Lijn nu ook met andere onderaannemers gaat samenwerken, zullen vanaf morgen, dinsdag 5 juni de problemen tijdens de spitsuren opgelost zijn. Als er enkele buschauffeurs tegelijkertijd ziek uitvallen kunnen er wel nog bussen afgelast worden. Er is jammer genoeg nog niet meteen een oplossing voor de bussen tijdens de daluren. Maar met de examenperiode in het vooruitzicht is dit alvast goed nieuws voor alle studenten.

Meer overstaptijd in Stekene

Ook voor busreizigers die van Sint-Niklaas naar Moerbeke moeten ligt er een serieuze verbetering op tafel. Vanaf 1 juli wordt de dienstregeling van lijn 85 aangepast, zodat reizigers die in Stekene moeten overstappen daar voortaan 10 minuten tijd voor hebben in plaats van 3 minuten. Dit was te krap en leidde vaak tot gemiste bussen en lang wachten op de volgende bus.

Meer bussen naar Koewacht

Een derde verbetering is dat er vanaf 1 september meer bussen naar Koewacht zullen rijden. Momenteel rijdt de bus van lijn 431 die om 15:44 vertrekt aan de Grote Markt van Sint-Niklaas, slechts door tot aan halte Stekene Heikant. Terwijl er op de routeplanner van De Lijn wel aangegeven staat dat deze bus rijdt tot in Koewacht. Dit zorgt dagelijks voor problemen bij verschillende schoolgaande kinderen. Vanaf 1 september zal deze bus dus ook stoppen aan de haltes in Koewacht.