Doe mee met het eerste Vlaams Kampioenschap Tegelwippen!

Visual VK tegelwippen

Het 1ste Vlaams Kampioenschap Tegelwippen is van start gegaan op 21 maart en loopt tot en met 31 oktober 2023. Het is een ludieke onthardingswedstrijd om tegels of andere verhardingen uit te breken in de tuin en te vervangen door groen. Meer bloemen, bomen en geveltuinen maken Vlaanderen meer klimaatbestendig, aantrekkelijker voor dieren en nuttige insecten, koeler op warme dagen en ook veel mooier!

Doe jij mee?

Iedereen kan meedoen door tegels uit te breken in zijn voor-, achter- of geveltuin. Je kan deze ingeven via de tegelteller op de www.vk-tegelwippen.be.

Onze gemeente doet alvast mee!

Help jij ons mee de uitdaging aan te gaan voor de gemeente met de meest gewipte tegels?

Tijdens de campagne wordt maandelijks de leukste inzending van die maand beloond met een sponsorpakket en aan de eindmeet worden prijzen uitgereikt aan de gemeente met het hoogste aantal gewipte tegels door de organisatoren van het VK Tegelwippen.

Meer info op www.vk-tegelwippen.be 

Denk ook eens aan de inrichting van een geveltuintje. Zo zorg je ook voor schonere lucht, meer leefruimte, beschutting en voeding voor o.a. bijen, vogels en vlinders én het is een prima isolatielaag. Lees het volledige reglement hier. Voor meer info kan je mailen naar milieu@moerbeke.be