Moerbeke renoveert!

Beschrijving

Renovatie van je woning is een opdracht waar nogal wat mensen tegenop zien. Nochtans verhogen renovatiewerken het comfort en de waarde van je woning, en kan je bovendien heel wat energie – en dus ook euro’s! – besparen.

Gemeente Moerbeke en het Steunpunt Duurzaam Wonen en Bouwen van de Provincie Oost-Vlaanderen willen met de steun van de Vlaamse overheid particulieren een helpende hand reiken om te BENOveren. Beter renoveren dus, met hogere ambities op het vlak van energieprestaties en met de diverse renovatiestappen in de meest logische volgorde.

Voor wie?

Als inwoner van Moerbeke kan je door deze samenwerking gratis renovatieadvies aan huis krijgen. Een deskundige van het Steunpunt Duurzaam Wonen en Bouwen maakt samen met jou de huidige staat van je woning op en ontwikkelt een stappenplan om je woning klaar te maken voor de toekomst. Wat zijn voor jouw woning duurzame en betaalbare oplossingen op vlak van isolatie, verwarming, ventilatie, …? Na het bezoek ontvang je een uitgebreid adviesverslag met alle informatie op maat van jouw woning.

Als je dit wenst, kan je vervolgens ook gratis deskundige begeleiding krijgen. Onze vakspecialist zoekt naar aannemers, vraagt voor jou offertes op en is thuis in het aanvragen van premies. Door met vele buurtbewoners tegelijk te renoveren, kan je in sommige gevallen zelfs van goedkopere prijzen genieten.

Geïnteresseerd om mee te doen?

Inschrijven kan eenvoudig online op www.bouwwijs.be. Na inschrijving ontvang je een uitnodiging om te registreren in het portaal waar je gevraagd wordt ter voorbereiding van het adviesbezoek al bepaalde gegevens over je woning, energieverbruik, … in te vullen. Na inschrijving mag je een telefoontje verwachten om het bezoek van de renovatieadviseur bij jou thuis te plannen op een moment dat voor jou past.

Geïnteresseerd om mee te doen?

In deze bijlage lees je meer over het project. Je vind ook meer info op www.bouwwijs.be