Zet 'm op 50! Is jouw woning klaar voor een warmtepomp?

Meisje bij verwarmingsketel

Verwarmen met gas: dat gaat er stilaan uit. Best kies je voor duurzame, hernieuwbare alternatieven. Een warmtepomp kan een goede optie zijn. Maar die stap lijkt soms nog groot. Wat als je geen vloerverwarming hebt? Of wat als je woning niet optimaal geïsoleerd is? Goed nieuws: ook in bestaande woningen kan je vaak overstappen op groene verwarming. 

Is jouw woning klaar voor een wartempop?

Om te zien of jouw eigen woning geschikt is voor verwarming met een warmtepomp, kan je meedoen aan ‘Zet ‘m op 50’. Met dit initiatief van Bond Beter Leefmilieu zet je je cv-ketel op 50 graden. Zo bespaar je in eerste instantie heel wat energie, want cv-ketels staan vaak afgesteld op de onnodig hoge temperatuur van 80 graden. Ook test je zo of jouw woning comfortabel blijft bij verwarming op lage temperatuur. Blijft het lekker warm? Dan is je woning eigenlijk al klaar voor fossielvrije verwarming met een warmtepomp. Een win-win voor je portemonnee en het milieu. Wordt het toch wat fris? Dan zet je je cv-ketel gewoon weer hoger, en weet je dat er nog wat (isolatie)werk nodig is. 

Doe je mee met 'Zet 'm op 50'?

Meld je aan op www.ecobouwers.be/zetmop50 en doe mee met ‘Zet ‘m op 50’. Je krijgt meteen instructies over hoe je je cv-ketel op een lagere temperatuur moet zetten. Je kan dus vandaag al starten met energie besparen. Tijdens koude winterdagen krijg een mailtje van Bond Beter Leefmilieu met de oproep om goed te letten op de temperatuur in je woning. Je vult daarna een korte vragenlijst in. Op basis daarvan krijg je persoonlijke informatie over wat voor jou de beste manier is om je woning te verwarmen.

Heb je meer informatie nodig? Op www.ecobouwers.be/zetmop50 lees je hoe de test in z’n werk gaat.