Logo en huisstijl

Het logo van Moerbeke beeldt zowel de geschiedenis als de toekomst van de gemeente af.  De suikerkristallen verwijzen naar onze historische link met de suikerindustrie. Ondanks de sluiting van de suikerfabriek in 2007, blijft de identiteit van de gemeente verbonden met zijn industriële verleden. De vier suikerkristallen vormen samen de letter “M” van Moerbeke.

De gemeente Moerbeke kijkt daarentegen ook vooruit. Het grijze suikerkristal in het logo is naar boven gericht en maakt zich los van de andere kristallen. Deze “M” staat symbool voor de speelsheid en flexibliteit van onze gemeente. Moerbeke wil als gemeente toekomstgericht werken en streven naar verandering.

De kleuren van het logo staan voor de verschillende afdelingen van het gemeentebestuur:

Huisstijl2

“Op stap? Stap of trap!”

Het gemeentebestuur vraagt aan alle verenigingen om eigen deelnemers op te roepen zich op een duurzame manier te verplaatsen naar activiteiten. In plaats van de wagen te nemen, is te voet gaan of de fiets nemen een goed alternatief. Lukt dit niet? Probeer dan minstens te carpoolen.

Organiseer je een activiteit in Moerbeke? Gebruik het logo “Op stap? Stap of trap!” dan in alle communicatie rond jullie activiteit(en). Er zijn verschillende logo’s ontworpen die passen bij de kleuren van de gemeentelijke diensten. Verenigingen die beroep doen op gemeentelijke steun, dienen dit logo steeds te gebruiken in hun communicatie.