Lokaal loket kinderopvang

Het Loket Kinderopvang is een neutraal informatie- en ondersteuningspunt voor ouders die op zoek zijn naar kinderopvang. Je kan er terecht voor informatie over alle kinderopvanginitiatieven in Moerbeke voor kinderen van 0 tot 12 jaar.

Op zoek naar opvang voor jouw baby, peuter of kleuter?

Lees alvast deze info om je goed voor te bereiden op je zoektocht naar een fijne opvangplaats.

Start je zoektocht naar opvang via Opvang.Vlaanderen. Zo hoef je niet meer elke opvang/onthaalouder apart te contacteren om opvang te vinden. Het aanbod aan kinderopvang wordt overzichtelijk in kaart gebracht en je kan ook je vraag stellen over de gemeentegrenzen heen.

Hoe ga je te werk?

  • Surf naar Opvang.Vlaanderen.
  • Registreer je via de knop rechts bovenaan en maak een profiel aan via je burgerprofiel of e-mailadres. Registreer je met je e-mailadres dan ontvang je een mail om te bevestigen, daarna is je account actief en kun je de website verkennen. Let op! Eens je voor een inlogmethode kiest, log dan later op dezelfde manier terug in.
  • Geef in de zoekbalk je adres in of de gemeente waar je juist opvang zoekt. Zo kan je op zoek gaan naar kinderopvang die past bij jouw kind.
  • Ontdek de opvanglocaties. Je kan ook zoeken op prijs en type opvang. Bekijk de informatie over elke opvanglocatie en maak een selectie van je favoriete locaties.
  • Dien per locatie een aanvraag in. Je hoeft slechts één keer het volledige formulier in te vullen. Daarna worden al je gegevens automatisch ingevuld.
  • Bewaar het overzicht en volg je aanvraag op. De opvanglocaties krijgen je aanvraag ook via Opvang Vlaanderen binnen. Zij zullen contact met jou opnemen via het platform.
 

Hulp nodig bij je opvangvraag?

Je kan bij het lokaal loket kinderopvang terecht voor algemene informatie, vragen over Opvang Vlaanderen, ondersteuning bij een aanvraag van een attest inkomenstarief, …

Maak dan gerust een afspraak via 09 235 31 14 of lokaalloketkinderopvang@lokeren.be