Openbare werken en verkeershinder

Informatie over de voornaamste wegenwerken, omleidingen en verkeershinder in Moerbeke.

Werken in Opperstraat

Periode: maandag 27 maart van 6u00 tot 14u00

Op maandag 27 maart wordt de Opperstraat tijdelijk afgesloten van 6u00 tot 14u00 voor het plaatsen van een kraan. Hierdoor is er tijdelijk geen doorgaand verkeer mogelijk.

Er wordt in beide richtingen een omleiding voorzien via Moerhofstraat – Dorpvaart – Statiestraat – Spoorwegstraat. Het verkeer dat in de Opperstraat moet zijn, rijdt om via Plaisantstraat – Lindenplaats – Bevrijderstraat en omgekeerd. 

Er geldt die periode ook een parkeerverbod in een deel van de Moerhofstraat (t.h.v. kruispunt met Hospicestraat). 

Snoeiwerken Eksaardsedam

Periode: vanaf woensdag 1 februari 2023

Vanaf woensdag 1 februari vinden er snoeiwerken plaats t.h.v. de Eksaardsedam, tussen Dambrug en de Eksaardsedam 12. Het fietspad wordt tijdens de snoeiwerken afgesloten van 8u30 tot 12u00 en van 13u00 tot 15u30. Fietsers rijden om via de dreef, die parallel loopt met het fietspad.

Tijdens de snoeiwerken wordt het doorgaand verkeerd geregeld met verkeerslichten

Herinrichting Crevestraat

Periode: vanaf dinsdag 7 juni 2022

Sinds juni vinden er werken plaats in de  Crevestraat. Belangrijk om te weten is dat de Crevestraat na de uitvoering van de werken een schoolstraat wordt waarbij eenrichtingsverkeer geldt vanaf het einde van de openbare parking (t.h.v. Crevestraat 31) richting Damstraat. De werken verlopen in verschillende fases.

 • Fase 1
  Het vernieuwen van de nutsvoorzieningen is afgewerkt. Er werd gewerkt aan de nutsleidingen voor elektriciteit, aardgas, drinkwater en telecom.

 • Fase 2
  De heraanleg van het midden van de Crevestraat, tussen de openbare parking en het einde van de basisschool,  is reeds in uitvoering. Zie onderstaand plan rond de hierinrichting van de Crevestraat.

 • Fase 3
  De aanleg van de wadi en de trage wegen in het Crevepark, tussen Crevestraat en de Kerchovestraat, is voorzien vanaf begin oktober.

 • Fase 4
  De heraanleg van het derde deel van de Crevestraat, van het einde van de basisschool tot Damstraat. De timing voor deze fase is nog niet gekend.

 • Fase 5
  Herinrichting van het Crevepark, zie onderstaand plan. De timing is nog niet gekend.

 • Fase 6
  De heraanleg van het eerste deel van de Crevestraat, tussen de Hospicestraat en het einde van de openbare parking. Fase 6 wordt pas uitgevoerd nadat het nieuwbouwproject op de hoek Hospicestraat-Crevestraat is afgerond.

Planning werken

Week van 14 november

 • Begin aanleg openbare parking en voetpad t.h.v. Residentie De Costereye


Meer info

Meer informatie rond de werken en het grondplan van de herinrichting van de Crevestraat en het Crevepark vind je op moerbeke.be/herinrichting-crevestraat

 

Bekijk het overzicht van lopende openbare werken en verkeershinder

Technische dienst