Openbare werken en verkeershinder

Informatie over de voornaamste wegenwerken, omleidingen en verkeershinder in Moerbeke.

Nutswerken Terweststraat en Wachtebekesteenweg

Periode: vanaf woensdag 6 december 2023 

Aanleg van nutsvoorzieningen in de Terweststraat en de Wachtebekesteenweg vanaf woensdag 6 december 2023. De nutsvoorzieningen worden aangelegd vanaf de KMO-zone tot het einde van de bebouwde kom in de Wachtebekesteenweg. Het verkeer wordt geregeld door verkeerslichten. De werfzone verschuift naargelang de werken vorderen. 

Start werken kmo-zone suikersite

Periode: vanaf maandag 2 oktober 2023

Op maandag 2 oktober starten de werken aan het toekomstig openbaar domein van de kmo-zone Suikersite. Daarbij gaat de eerste fase van de herontwikkeling van deze site in waarbij de rijweg, gemeenschappelijke parkings, voet- en fietspaden en het groen worden aangelegd. Er wordt gerekend op maximaal 140 werkdagen of ongeveer een half jaar.

Meer info rond de werken lees je op moerbeke.be/start-werken-kmo-zone-suikersite

Herinrichting Crevestraat

Periode: vanaf dinsdag 7 juni 2022

Sinds juni 2022 vinden er werken plaats in de  Crevestraat. Belangrijk om te weten is dat de Crevestraat na de uitvoering van de werken een schoolstraat wordt waarbij eenrichtingsverkeer geldt vanaf het einde van de openbare parking (t.h.v. Crevestraat 31) richting Damstraat. De werken verlopen in verschillende fases.

 • Fase 1
  Het vernieuwen van de nutsvoorzieningen is afgewerkt. Er werd gewerkt aan de nutsleidingen voor elektriciteit, aardgas, drinkwater en telecom.
 • Fase 2
  De heraanleg van het midden van de Crevestraat, tussen de openbare parking en het einde van de basisschool,  is uitgevoerd. 
 • Fase 3
  De aanleg van de wadi, de trage weg en de speeltoestellen in het Crevepark, tussen Crevestraat en de Kerchovestraat, is afgewerkt.
 • Fase 4
  De heraanleg van het derde deel van de Crevestraat, van het einde van de basisschool tot Damstraat. De timing voor deze fase is voorzien vanaf februari 2024. Door de weersomstandigheden lopen de werken in de Crevestraat vertraging op. Afwerking tegen de paasvakantie is niet meer mogelijk. 
 • Fase 5 
  De heraanleg van het eerste deel van de Crevestraat, tussen de Hospicestraat en het einde van de openbare parking. Fase 6 wordt pas uitgevoerd nadat het nieuwbouwproject op de hoek Hospicestraat-Crevestraat is afgerond.

Meer info

Meer informatie rond de werken en het grondplan van de herinrichting van de Crevestraat en het Crevepark vind je op moerbeke.be/herinrichting-crevestraat

 

Bekijk het overzicht van lopende openbare werken en verkeershinder

Technische dienst