Openbare werken en verkeershinder

Informatie over de voornaamste wegenwerken, omleidingen en verkeershinder in Moerbeke.

Werkzaamheden Koewacht (NL): Kruising Emmabaan/Vuursteen tijdelijk afgesloten

Periode: donderdag 5 en vrijdag 6 oktober en vanaf maandag 30 oktober opnieuw 2023

De kruising Emmabaan/Vuursteen wordt afgesloten voor alle verkeer op donderdag 5 en vrijdag 6 oktober aanstaande. De in- en uitrit van de nieuwe wijk Vageland wordt na oplevering van de wijk ingericht met een verkeersplateau in asfalt. Het verkeer wordt omgeleid via de Tragel

Vanaf maandag 30 oktober worden opnieuw werkzaamheden uitgevoerd, ook dan wordt dit weggedeelte tijdelijk afgesloten en wordt het verkeer omgeleid via de Tragel

 

Heraanleg Statiestraat (fase 1)

Periode: maandag 21 augustus tot dinsdag 31 oktober 2023

Van 21 augustus tot 31 oktober 2023 wordt de Statiestraat, tussen de Melkerijstraat en de inrit van Okay, heraangelegd. Volgende werken worden uitgevoerd binnen fase 1:

 • Nieuwe voetpaden
 • Fietspaden langs beide zijden van de baan
 • Heraanleg van de baan met asfalt
 • Groenaanleg daar waar het kan

Er is geen doorgang mogelijk voor alle verkeer. Een omleidingsroute wordt voorzien via Opperstraat, Terweststraat, Terwestvaart en Collemansbrug in beide richtingen. Ook fietsers moeten omrijden. Er is beperkte doorgang voor voetgangers tijdens de werken. 

Fietsers kunnen voortaan de aangepaste omleidingsroute volgen via Statiestraat, vervolgens de groene berm en Spoorwegstraat oversteken en de grintweg nemen naar Melkerijstraat én dit in beide richtingen. Wees voorzichtig en stap af waar nodig.

De vrachtwagenparking in de Spoorwegstraat is tijdelijk verhuisd naar de noordzijde van de Opperstraat (richting Terwest).

Okay blijft bereikbaar tijdens de werken via kruispunt Den Uil.

Meer info

Meer informatie rond de werken vind je op moerbeke.be/werken-statiestraat

Omleidingsroute  


Omleidingsroute fietsers

Locatie tijdelijke vrachtwagenparking

Werken Statiestraat: locatie tijdelijke vrachtwagenparking

Herinrichting Crevestraat

Periode: vanaf dinsdag 7 juni 2022

Sinds juni 2022 vinden er werken plaats in de  Crevestraat. Belangrijk om te weten is dat de Crevestraat na de uitvoering van de werken een schoolstraat wordt waarbij eenrichtingsverkeer geldt vanaf het einde van de openbare parking (t.h.v. Crevestraat 31) richting Damstraat. De werken verlopen in verschillende fases.

 • Fase 1
  Het vernieuwen van de nutsvoorzieningen is afgewerkt. Er werd gewerkt aan de nutsleidingen voor elektriciteit, aardgas, drinkwater en telecom.
 • Fase 2
  De heraanleg van het midden van de Crevestraat, tussen de openbare parking en het einde van de basisschool,  is uitgevoerd. 
 • Fase 3
  De aanleg van de wadi, de trage weg en de speeltoestellen in het Crevepark, tussen Crevestraat en de Kerchovestraat, is afgewerkt.
 • Fase 4
  De heraanleg van het derde deel van de Crevestraat, van het einde van de basisschool tot Damstraat. De timing voor deze fase is voorzien in het najaar van 2023.
 • Fase 5
  De heraanleg van het eerste deel van de Crevestraat, tussen de Hospicestraat en het einde van de openbare parking. Fase 6 wordt pas uitgevoerd nadat het nieuwbouwproject op de hoek Hospicestraat-Crevestraat is afgerond.

Meer info

Meer informatie rond de werken en het grondplan van de herinrichting van de Crevestraat en het Crevepark vind je op moerbeke.be/herinrichting-crevestraat

 

Bekijk het overzicht van lopende openbare werken en verkeershinder

Technische dienst