Openbare werken en verkeershinder

Informatie over de voornaamste wegenwerken, omleidingen en verkeershinder in Moerbeke.

Heraanleg Dorpvaart en kruispunt Moerhofstraat-Dorpvaart-Spelonckvaart

Periode: vanaf dinsdag 27 september tot vrijdag 2 december 2022 (onder voorbehoud van weerverlet)

Vanaf dinsdag 27 september vinden er belangrijke werken plaats in de Dorpvaart en vervolgens op het kruispunt Moerhofstraat-Dorpvaart-Spelonckvaart. De werken worden uitgevoerd in verschillende fases:

 • Fase 1
  Het ondergronds brengen van de elektriciteitskabels en het plaatsen van nieuwe LEDverlichtingspalen is reeds in uitvoering.
 • Fase 2
  Op dinsdag 27 september wordt er gestart met de heraanleg van de rijbaan in de Dorpvaart tussen Drongendreef en Moerhofstraat. De aannemer start met de opbraak van de betonverharding en aansluitend met het aanbrengen van de steenslagfundering in de Dorpvaart richting kruispunt Moerhofstraat. Deze werken duren tot woensdag 12 oktober.
 • Fase 3
  Vanaf donderdag 13 oktober
  volgt de opbraak en herinrichting van het kruispunt Moerhofstraat-Dorpvaart-Spelonckvaart waarbij Moerhofstraat-Dorpvaart wordt ingericht als voorrangsweg. De werken worden afgerond op vrijdag 2 december.

 

Planning werken

Week van 14 november

 • Aanbrengen van de belijningen in de Moerhofstraat en op het kruispunt Dorpvaart op maandag 14 en dinsdag 15 november (onder voorbehoud van weerverlet).
 • Aanwerken van de opritten in de Dorpvaart.

   

Vermoedelijk einde werken is voorzien eind november.

Meer info

Meer informatie rond de werken, het omleidingsplan en het grondplan van de herinrichting van het kruipunt vind je op moerbeke.be/heraanleg-moerhofstraat-dorpvaart

 

Herinrichting Crevestraat

Periode: vanaf dinsdag 7 juni 2022

Sinds juni vinden er werken plaats in de  Crevestraat. Belangrijk om te weten is dat de Crevestraat na de uitvoering van de werken een schoolstraat wordt waarbij eenrichtingsverkeer geldt vanaf het einde van de openbare parking (t.h.v. Crevestraat 31) richting Damstraat. De werken verlopen in verschillende fases.

 • Fase 1
  Het vernieuwen van de nutsvoorzieningen is afgewerkt. Er werd gewerkt aan de nutsleidingen voor elektriciteit, aardgas, drinkwater en telecom.

 • Fase 2
  De heraanleg van het midden van de Crevestraat, tussen de openbare parking en het einde van de basisschool,  is reeds in uitvoering. Zie onderstaand plan rond de hierinrichting van de Crevestraat.

 • Fase 3
  De aanleg van de wadi en de trage wegen in het Crevepark, tussen Crevestraat en de Kerchovestraat, is voorzien vanaf begin oktober.

 • Fase 4
  De heraanleg van het derde deel van de Crevestraat, van het einde van de basisschool tot Damstraat. De timing voor deze fase is nog niet gekend.

 • Fase 5
  Herinrichting van het Crevepark, zie onderstaand plan. De timing is nog niet gekend.

 • Fase 6
  De heraanleg van het eerste deel van de Crevestraat, tussen de Hospicestraat en het einde van de openbare parking. Fase 6 wordt pas uitgevoerd nadat het nieuwbouwproject op de hoek Hospicestraat-Crevestraat is afgerond.

Planning werken

Week van 14 november

 • Begin aanleg openbare parking en voetpad t.h.v. Residentie De Costereye


Meer info

Meer informatie rond de werken en het grondplan van de herinrichting van de Crevestraat en het Crevepark vind je op moerbeke.be/herinrichting-crevestraat

 

Bekijk het overzicht van lopende openbare werken en verkeershinder

Technische dienst